четвртак, 15. децембар 2016.

AVON NUTRA EFFECTS PENASTO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA


Današnji post posvećujem sredstvu za čišćenje kože lica, proizvodu iz Avonove Nutra Effects linije i ponovo jednom od proizvoda od kojeg se godinama ne razdvajam. O mojoj opčinjenosti ovom penom  govore činjenice da uvek imam zalihe ovog proizvoda, najmanje jedan u upotrebi i jedan rezervni, da nikada ne propuštam akcijske cene ovog sredstva za čišćenje, kao i da bez njega ne krećem na put koji traje duže od dana. Ovakva zavisnost zvuči pomalo zastrašujuće, pa ću danas pokušati malo bliže da vam opišem otkuda takva i tolika ljubav prema ovom Avonovom penastom sredstvu za čišćenje lica.




Pakovanje je plastično, sa čvrstom i kvalitetnom pumpicom koja lepo dozira proizvod i omogućava da dugo traje. Sadrži 150 ml pene. Ima blag i prijatan miris. Struktura je penasta, ne previše tečna, ni previše čvrsta, već taman za lepo razmazivanje po licu i bogatu penu.



Ovaj proizvod, po rečima proizvođača, namenjen je normalnoj i kombinovanoj koži, mada kako je bez parabena, veštačkih boja i alergološki testiran, takođe je pogodan i za osetljivu kožu. Sadrži hranljive sastojke koji dubinski čiste kožu, istovremeno je negujući. Ne sadrži sapun, već uz pomoć aktivnog kompleksa ploda sapunskog drveta uklanja šminku, višak masnoće, matira lice, poboljšava izgled pora, bez isušivanja.

Moja koža je kombinovana, imam masnu t-zonu, ali i suve delove, bez nekih većih problema na licu. Čišćenje kože započinjem uklanjanjem šminke, rukavicom o kojoj sam pisala ovde, zatim upotrebom micelarne vode i za kraj koristim ovo čarobno sredstvo. Upotreba pene je vrlo jednostavna, laganim pritiskom na pumpicu istiskate odgovarajuću količinu, a zatim je nežno umasirate na vlažno lice. Nakon toga potrebno je dobro isprati lice i blago posušiti. Pogodnosti ovog sredstva videćete odmah nakon umivanja. Koža je osetno čista, osvežena i blago matirana. Ukloniće i poslednje ostatke šminke i nečistoća, istovremeno je blaga i nežna, a opet dovoljno efikasna da vam u potunosti očisti kožu. Nikada mi nije izazvala crvenilo, alergijske reakcije, bubuljice, niti isušivala lice. Volim osećaj svežine koji mi ostavlja na koži, drži masnoću pojedinih delova mog lica pod kontrolom, a istovremeno hidrira kožu.

Ukoliko imate normalnu, kombinovanu ili masnu kožu, preporučujem da obavezno probate ovaj proizvod, ukoliko već niste. Lepo će očistiti, osvežiti vaše lice, kontrolisati masnoću, a istovremeno ga i hidrirati. Savršen za balans kože, kako sam Avon navodi, u čijim ga katalozima možete pronaći po ceni od oko 400 dinara.

6 коментара: